Обявена е нова програма за стартиращи предприемачи

Сирма Груп Холдинг създаде програма за инвестиции в стартиращи технологични фирми. Тя се нарича Sirma Young Spirit (SYS) и има за цел да подкрепя начинаещи предприемачи в сферата на информационните технологии през първите години от развитието им.

Програмата е фокусирана върху инвестиции в най-ранния етап от веригата на рисковото финансиране за даден бизнес. Чрез нея начинаещите предприемачи ще имат възможност да разработят прототип и бизнес план с цел привличане на последваща инвестиция или първоначална версия на своя продукт, да структурират успешно компанията си, както и да се опитат да достигнат до пазара.

SYS ще подпомага начинания, за които са изпълнени следните условия:

  • предприемачът има иновативна идея в областта на информационните технологии;
  • зад бизнес идеята стои не един човек, а екип от 2 до 5 човека;
  • предприемачите са млади, не работят от скоро в екип, вече са работили по идеята и има какво да покажат;
  • членовете на екипа са готови през следващите 6 до 12 месеца да работят извънредно и само върху идеята си, без странични ангажименти и с пълна отдаденост;
  • предимство е ако поне един от предприемачите има интерес да се занимава с бизнес.

Проектите ще бъдат класирани два пъти годишно: в края на март и края на септември. Сирма Груп ще инвестира на първи рунд до 50 000 лв. срещу миноритарен дял в компанията и ще излъчи ментори за всеки от бизнесите, които ще имат за задача да подпомагат тяхното развитие.

В рамките на програмата Сирма ще осигури използване на необходимата за бъдещо развитие на проектите инфраструктура.

Коментар