Microsoft подготвя решителен отпор на Linux

Microsoft търси мениджър на ключов пост в американския филиал на Инициативата за комерсиален софтуер (CSI), става ясно от обявление в корпоративния й сайт.

Основна задача на CSI е да подготви компанията за конкуренцията от страна на комерсиалните Linux дистрибуции и OpenOffice решения и да осигури победа над отворения код.

Това ще стане чрез разработка и внедряване на маркетингови програми, взаимодействие с организациите и обществата на отворения код, промяна във възприятията и други мерки.

Отворените решения стават все по-актуални, особено в условията на икономическа криза. Това няма как да не безпокои Microsoft, тъй като платеният софтуер е основният й източник на приходи.

по темата: „Microsoft подготвя решителен отпор на Linux”

добавете коментар...

  1. :)

    конкуренцията от страна на комерсиалните Linux дистрибуции – а не комерсиалните дистрибуции не са конкуренция така ли да го разбираме това

    и друго не става ясно – победа на кого над отворения код – победа на M$ (затвърждаване на монополът де) над конкуренцията ли – тая драма не я ли гледахме през 95-та когато врагът беше netscape – сега на ред са opengl, apache, openoffice …

  2. Евок Севок

    Microsoft търси мениджър на ключов пост…

    Не става работата, отдавна са загубили ключа.

Коментар