Lego нахлува в интернет бизнеса с онлайн игра


Производителят на играчки Lego ще изгражда мощно интернет присъствие в света на онлайн игрите. Компанията готви пускането на видеоигра, наречена Lego Universe, съобщи Агенция Франс Прес.

Представете си, че World of Warcraft, Second Life и Club Penguin са всички взети заедно и обединени в едно цяло“, казва продуцентът Крис Шерланд от NetDevil, американска фирма за онлайн игри, на която е възложено разработването на Lego Universe.

Компютърната игра ще включва много от компонентите от игрите Lego, които години наред радват децата – а и техните родители – по цял свят. Тя ще стъпва на идеята, че има една лоша сила, която се опитва да разруши най-чистия извор на въображение във вселената, а задачата на играчите е да съберат силите си и заедно да преборят злата сила.

Според разработчиците, в Lego Universe има добре оформен социален климат за малките деца, много добри средства за родителски контрол и като цяло в играта няма зверове, хищници и други форми на насилие.

Играта ще види бял свят през втората половина на годината. Тя беше обявена по време на изложението Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас, което приключва днес.

по темата: „Lego нахлува в интернет бизнеса с онлайн игра”

добавете коментар...

  1. Ачи

    тази игра е прекрасна

Коментар