Капсула на времето ще събере идеи за бъдещето

Мащабен онлайн проект ще даде възможност на милиони граждани да споделят публично виждането си за бъдещото развитие на света в следващите 50 години – от 2010 до 2060 г. Инициативата на  ПОК “Доверие” АД носи името “2060 – Да поговорим спокойно в бъдеще време” и в нея са ангажирани известни и обществено активни личности.

Ядрото на 2060, както за кратко инициаторите наричат проекта, е блогът www.2060.bg. Отвореният му формат позволява на всеки регистриран или анонимен потребител да генерира съдържание в него.

Очаква се онлайн платформата да направи милиони български граждани автори на бъдещето. Всеки, който има виждане за развитието на света през следващите 50 години, вече има възможност публично да изкаже мнението си, както и да предизвика дебат.

Предизвикателството пред коментиращите е да освободят въображението си, да го комбинират с опита и знанията си и да опитат смело да прогнозират колко различен ще бъде светът след 50 години.

За улеснение на потребителите в www.2060.bg има предварително зададени 25 коментарни категории, които обхващат различни апсекти на света и живота. Онези, които не откриват своята тема, могат да създадат нова категория с едно кликване на мишката и да я наименоват, както пожелаят. Регистрацията изисква единствено имейл адрес.

Зад проекта застана група от обществено активни и познати личности. Всеки член на групата е изтъкнат професионалист в своята сфера: Виргиния Захариева, Георги Лозанов, Бойко Василев, Георги Тошев, Любо Ноков, Героги Ганев, Василена Доткова, Петър Кънев. Те ще изиграят ролята на редактори на www.2060.bg, което обаче не означава, че в блога ще има цензура или редактиране на коментари, увериха инициаторите.

Редакторите ще следят развитието на активността и тенденциите, които се образуват в отделните категории. В края на април т.г. ще синтезират акумулираните мнения, за да съставят книгата 2060, която ще съдържа всички публикувани на www.2060.bg мнения.

Книгата ще бъде отпечатана в едно единствено копие, което ще бъде поставено в капсула на времето. Тя ще се съхранява в Народна Библиотека „Кирил и Методий” до 2060 г., когато ще бъде извадена от капсулата.

Коментари по темата: „Капсула на времето ще събере идеи за бъдещето”

добавете коментар...

  1. GhostInNet

    Тези май са гледали много филми напоследък

Коментар