Windows 12 изглежда отпада от графика за тази година

Слуховете, че Microsoft ще пусне Windows 12 през 2024 г., изглежда няма да се сбъднат
(снимка: CC0 Public Domain)

В края на миналата година усилено се говореше, че Microsoft ще пусне нова версия Windows 12 на своята десктоп платформа през 2024 г. Новините от софтуерната компания обаче подсказват, че това няма да се случи.

Microsoft потвърди, че подготвя голяма актуализация на текущата си операционна система под номер Windows 11 24H2. Тя ще излезе през през втората половина на годината и изглежда не си струва да очакваме Windows 12.

Малко вероятно е, макар и не напълно изключено, Microsoft да пусне както голяма актуализация на Windows 11, така и нова операционна система приблизително по едно и също време.

Във всеки случай Windows 11 24H2 ще бъде много важен ъпдейт както за самата Microsoft, така и за потребителите. Именно в тази версия ще се появят редица нови функции, свързани с изкуствен интелект, които някои източници приписват на очакваната Windows 12.

Освен това предстоящата актуализация ще добави разширена поддръжка на хардуерни NPU блокове, които вече се вграждат в някои съвременни мобилни процесори от Intel и AMD.

Самата Microsoft все още не е разкрила никакви подробности за актуализацията Windows 11 24H2. Все пак до нейното пускане има още около шест месеца, така че тепърва ще се очаква повече информация.

Коментар