HP обнови бизнес лаптопите си

НР обнови своите серии бизнес мобилни компютри EliteBook и ProBook с общо 5 нови модела. Продуктите ще посрещнат нуждата от по-висока производителност и ще намалят вредното влияние върху околната среда, съобщи българският офис на компанията.

HP ProBook 6440b и HP ProBook 6540b ще се предлагат с новите за серията процесори Intel Core i7 и "pointstick" като допълнение към тъчпада. Продуктите използват шаси от магнезиева сплав, което вече е доказало качествата си в предишните модели от тази серия.

Процесорът Intel Core i7, който обикновено се използва при геймърските конфигурации и настолните работни станции, ще осигури подобрена производителност, в сравнение с предишните процесори от Intel и AMD, използвани на компютрите от серията HP ProBook. Тези ноутбуци са предназначени за малки до средни предприятия, но имат по-малък жизнен цикъл, отколкото новите модели от серията EliteBook.

HP ProBook 6440b и HP ProBook 6540b разполагат с 36 и 40 см широкоекранни LED дисплеи с висока разделителна способност (HD). Новите модели се предлагат с вградена 2.0 MP уеб камера като допълнителна опция и имат тегло от около 2.26 кг.

HP представи и три нови модела в серията HP EliteBook. Мобилните компютри HP EliteBook 8440p и 8540p/w са проектирани да издържат тестове по военния стандарт MIL-STD 810G, вкл. за издръжливост на вибрации, прах, влажност, атмосферно налягане и работа при високи и ниски температурни стойности. За направата на устройствата не са използвани съединения с бром и поливинилхлорид (BFR/PVC-free).

НР е осъвременила вида на серията HP EliteBook, черпейки вдъхновение от самолетния дизайн. Мобилната работна станция HP EliteBook 8540w се предлага с покритие от оксидиран, подложен на анодна обработка алуминий и магнезиево шаси. Това създава изключително здрав корпус, предпазващ горната и долната част на компютъра при работа в тежка и сурова среда.

HP EliteBook 8440p и HP EliteBook 8540p запазват класическото платинено покритие с анодно оксидиран алуминий и магнезиеви шасита.

В зависимост от модела, HP EliteBook предлагат голямо разнообразие от конфигурации, като Unified Memory Architecture (UMA) или вградена видео карта Nvidia. Потребителите могат да избират различни процесори Intel Core и дисплей с висока разделителна способност (HD) или HD Plus.

Новият HP EliteBook 8540w идва с предварително инсталиран HP SkyRoom – достъпен софтуер за видео конференции, предлагащ висока разделителна способност при съвместна работа в реално време и срещи лице в лице.

Новите серии мобилни компютри HP EliteBook и HP ProBook включват HP QuickWeb – приложение, позволяващо на потребителите да се свържат с мрежата за секунди, когато компютърът е изключен. HP QuickLook3 пък позволява на потребителите да преглеждат, пишат и редактират електронни писма, календара си и списъка с контакти, без да включват ноутбука.

Приложението HP Power Assistant помага за отчитане и управление на разхода на енергия на устройствата и техните компоненти. Клавиатурите са устойчиви на разливане, като имат канал за оттичане на течността.  

Като допълнителна опция за новите HP EliteBook ще се предлага и HP Long Life Battery, която осигурява до 3 години жизнен цикъл, двойно по-дълъг от този на повечето литевио йонни батерии. Новата технология намалява броя на отпадъците, като изисква употребата на по-малък брой батерии през жизнения цикъл на компютъра.

HP Probook 6440b и HP ProBook 6540b са налични в България на препоръчителна цена от 1599 лева с ДДС. HP EliteBooks ще бъдат достъпни от началото на февруари на препоръчителна цена от 1899 лв. с ДДС.

Коментар