Silverlight порталът Silverlightshow.net стартира Еко конкурс

Silverlightshow.net стартира eко конкурс, чиято цел е създаване на Silverlight приложение, което да подпомогне опазването на околната среда, и предотвратяването на задълбочаващите се глобални климатични промени.

Проектите за приложения могат да имат изцяло информативен характер – да представят определена информация по интересен и лесен за възприемане начин. А могат да имат и напълно практическа насоченост – да подпомагат домакинствата в изчисляване на спестяванията им в следствие на по-екологично чисто потребление; да отчитат намаляване на количествата вредни емисии при използване на алтернативни превозни средства, намалената консумация на електроенергия и др.

Участниците в конкурса трябва да изпратят приложенията си до 15 Февруари 2010. Победителите ще бъдат излъчени след 17 Февруари 2010. Гласуването от потребителите на SilverlightShow.net ще излъчи един Победител на Публиката. 5 съдии, измежду които 4 Silverlight MVP, ще излъчат двама участници, които ще получат Голямата Награда на Еко Конкурса, и Награда за 2-ро Място.

Наградите за тримата победители включват 3 пропуска за Microsoft MIX10 в Лас Вегас – световна конференция, която тази година ще се проведе от 15 до 17 Март в хотел Mandalay Bay и продуктови лицензи от Telerik.

Повече информация за конкурса и наградите може да намерите на:

http://contest.silverlightshow.net/ContestRules.aspx

Коментар