Първи екрани от новата iPhone OS 4.0

В интернет се появиха скрийншоти и спецификации на очакваната операционна система iPhone OS 4.0.  Тя ще се използва на смартфони iPhone 3G и 3GS, но не и на първото поколение iPhone, съобщава сайтът Boy Genius Report.

Новата ОС ще поддържа многозадачност, а интерфейсът й ще бъде значително променен, спрямо предходните издания. Очаква се Apple да представи системата на 27 януари, едновременно с таблет компютър.

По-рано този месец от Купертино съобщиха, че планират специално мероприятие в края на януари. Предполага се, че лично CEO-то Стив Джобс ще покаже "новото произведение" на Apple. Демонстрацията ще се състои в Сан Франциско.

Междувременно обаче влиятелният appleinsider.com разпространи новината, че таблет от Apple ще видим чак през юни, а не в края на януари. Изданието дори посочва цена на нашумялия, но все още забулен в мъгла продукт и тя е 999 долара.

"Новото произвeдение" на Apple всъщност щяло да бъде устройство, което комбинира възможности на iMac и iPod Touch и ще прилича повече на плейър, отколкото на компютър. Стъпвайки на процесор ARM, джаджата ще служи за игри, сърфиране в уеб, гледане на видео и четене на електронни книги.

Коментар