TP-Link отвори офис в България

Откриването на офиса в София съвпада с нарастващия фокус на TP-Link върху бизнес клиентите (снимка: TP-Link)

Производителят на мрежово оборудване TP-Link откри първия си офис в България. Това е стъпка от плана на компанията да разшири глобалното си присъствие и по-конкретно в региона на Източна Европа.

Към момента TP-Link има локации в над 170 страни по света. Екипът в софийския офис на компанията ще се фокусира върху продажбите, маркетинга, техническата поддръжка и инженерството. В официално изявление TP-Link подчерта бързо развиващата се технологична среда и квалифицираните професионалисти в България.

TP-Link ще доставя на нашия пазар широка гама от мрежови устройства за крайни потребители, решения за интелигентен дом и мрежови технологии за бизнеса. Откриването на офиса в България съвпада и с нарастващия фокус на компанията върху бизнес клиентите.

Чрез бизнес ориентираните си продуктови линии Omada и VIGI, TP-Link  цели да предостави на клиентите от МСП сегмента решения, задвижвани от изкуствен интелект, които интегрират мрежова свързаност и видеонаблюдение.

Серията Omada включва рутери, точки за достъп и комутатори, докато камерите от  серия VIGI са предназначени за професионално видеонаблюдение в индустрии като търговия на дребно, образование, хотелиерство, здравеопазване и др.

С продуктовата линия Tapo, която е добре позната на българските потребители, TP-Link ще продължи да предлага нови решения в областта на интелигентните устройства за дома – от външни и вътрешни AI  камери до сензори и продукти за осветление.

Коментар