Huawei инсталира уникална 600kW зарядна станция в Турция

Терминалите за ултрабързо зареждане в Турция могат да обслужват до 4 превозни средства едновременно (снимка: Gizmochina)

Собствениците на електромобили в Турция имат повод за празнуване. Първата в страната суперзарядна станция с течно охлаждане, разработена от Enerji SA, Zebra и Huawei Digital Energy, вече обслужва клиенти.

Това не е обикновена станция за зареждане, отбелязва Gizmochina. Представете си следното: спирате на станцията и докато изпиете любимата си напитка, колата ви е напълно заредена. Именно това е обещанието на иновативната технология: „чаша кафе и пълно зареждане”.

Технологията зад тази иновация идва от Huawei. Нейният 600kW течно охлаждан суперзаряден хост, съчетан с 500kW ултрабързи терминали за зареждане на Zebra, може да обслужва до четири превозни средства едновременно. Това означава значително намалено време за чакане за собствениците на EV.

Но скоростта не е единственото предимство на суперзарядната станция. Разработчиците поставят акцент и върху устойчивостта. Фотоволтаичната система с оптимизатор, инсталирана на покрива, използва слънчевата енергия и предвижда бъдеща интеграция със система за съхранение на енергия.

Ангажиментът към устойчовостта е допълнително подчертан от EnerjiSA, издавайки зелен сертификат за електроенергията, използвана от зарядната станция.

Този проект е значителна стъпка напред както за Турция, така и за Huawei, и съответства на амбициозната цел на компанията да разположи десетки хиляди от ултрабързите си станции за зареждане в Китай през 2024 г., насърчавайки „висококачественото зареждане навсякъде, където има пътища”.

С успеха на първата станция в Турция, иновативната технология може да прокара път към бъдеще на бързо, екологично зареждане на EV в глобален мащаб.

Коментари по темата: „Huawei инсталира уникална 600kW зарядна станция в Турция”

добавете коментар...

  1. Име

    Еми 600 на 4 е 150. Нищо особено

Коментар