Стив Джобс се гордее най-много с таблета си

Това е най-важното нещо, което някога съм правил“ – това казва Стив Джобс за прословутия таблет на Apple, който се очаква да види бял свят на дългоочаквано събитие тази седмица. Цитатът бе публикуван от Tech Crunch. Авторите подчертават, че не са чули тези думи със собствените си уши, но са ги чули от мнозина независими източници през последните няколко дена.

Старши мениджъри от Apple и приятели на Джобс споделят с хората, че той е толкова въодушевен относно бъдещия Apple таблет, колкото никога досега не е бил“, пише Mайкъл Арингтън от Tech Crunch. Като се има предвид, че тези думи идват от устата на човек, който е създал толкова много стойностни неща, може да се приеме, че посланието е наистина много сериозно.

Според публикация на Cnet News, таблетът на Apple може да донесе на компанията близо 3 милиарда долара още през първата година. Анализаторът Майк Абрамски от “RBC Capital“ смята, че ако всеки таблет се продава по $600, както се споменава в доклад на AppleInsider, най-вероятно през първата година от появата му ще бъдат продадени около 5 милиона устройства и това ще означава 3 милиарда долара да влязат в касичката на Apple.

Коментар