Телелинк Бизнес Сървисис придоби хърватската SedamIT за 9 млн. евро

Телелинк Бизнес Сървисис, ръководена от Иван Житиянов, разширява позициите си на европейския пазар (снимка: Добрин Кашавелов / предоставена от Телелинк Бизнес Сървисис Груп)

Българската технологична компания Телелинк Бизнес Сървисис Груп (ТБСГ) придоби 100% от собствеността върху акциите на хърватската Sedam IT за сумата от 9 млн. евро. 

Сделката следва инвестициите на ТБСГ в Хърватия и затвърждава амбициите на компанията за активно, дългосрочно и значимо присъствие на местния пазар. Придобиването е част от глобалната стратегия за развитие на ТБСГ в Европа и САЩ чрез регионалната диверсификация на ресурс, експертиза, клиентска база и специфично знание.

ТБСГ и Sedam IT доставят ключови ИТ решения и услуги, а синергията от обединяването им ще разкрие допълнителни възможности за развитие на услугите и продуктите на двете компании.

Sedam IT е утвърден хърватски доставчик на ИТ решения и услуги с над 20 години опит в индустрията и екип от над 120 професионалисти. Чрез използване на експертния опит на SedamIT, Телелинк цели да надгради предоставяните услуги на клиентите в Хърватия и в региона.

Клиентите на обединената компания ще се възползват от разширен набор от услуги, които съчетават силните страни на двете структури. Интеграцията на процесите и ресурсите ще повиши оперативната ефективност на компанията. 

Телелинк Бизнес Сървисис предлага решения в областта на комуникационните мрежи, центровете за данни, киберсигурността и управляваните услуги. Портфолиото на ТБС включва над 200 клиента в България, Западните Балкани, Централна и Западна Европа и САЩ. Фирмата си сътрудничи с над 50 международни технологични партньори като Cisco, Dell, EMC, IBM, VMware, Microsoft и др.

Коментар