MiniLED телевизорите стават по-популярни от OLED

Доставките на MiniLED телевизори нарастват с много по-бързи темпове от OLED
(снимка: TCL)

Доставките на MiniLED телевизори тази година ще надминат за първи път доставките на OLED телевизори, прогнозира изследователската компания Luotu Technology по време на конференция в Сеул, Южна Корея.

Според данните от проучването, доставките на MiniLED телевизори ще достигнат 6,8 милиона единици тази година, което е с 0,4 милиона повече от прогнозираните доставки на OLED телевизори. В последните години MiniLED догонват OLED, отбелязват анализаторите.

Докато доставките на OLED телевизори са намалели с 20,6% на годишна база през 2023 г., доставките на MiniLED регистрират ръст от 24,7% за същия период, разкри анализаторът Мелиса Уанг. Пазарите на OLED и MiniLED телевизори през миналата година се оценяват съответно на 5,48 и 4,25 милиона единици.

Очаква се MiniLED телевизорите да стават все по-популярни. И доставките на OLED, и на MiniLED телевизори ще нарастват, но при вторите това ще става експоненциално. MiniLED телевизорите ще достигнат нива на доставки, три пъти по-големи от тези на конкурента.

В момента пазарът на MiniLED телевизори се оглавява от Samsung Electronics, следван от TCL и Hisense, докато при OLED телевизорите води LG, следвана от Samsung и Sony. 

Доставките на телевизори Samsung (които допринасят и за двете технологии) ще играят решаваща роля при оформяне на бъдещия пазарен дял на MiniLED. Модели като Terrace TV на Samsung и TCL C12H предлагат по-висок контраст и подобрена яркост, благодарение на по-малките си диоди.

Коментари по темата: „MiniLED телевизорите стават по-популярни от OLED”

добавете коментар...

  1. :o)

    Онзи, напомняш ми на тези малоумници дето ядяха бананите с обелките,
    преди да видят от маймуната, че ги бели… 🙂
    Или на пещерняк дето му презентират квадратното колело.

    TCL са най-хубавата марка, ползвай си ги със здраве, взимай си ги у вас , само не казвай на другите кво да мислят за тея китайски пръчки! Евтинджос копи пейст от истинските марки , качество на разумна цена мхахахахахха

  2. Онзи..

    Да кажеш че TCL е китайска пръчка означава изключителна умствена патологична недостатъчност, придобита най-вероятно по рождение.

  3. Anonymous

    Да кажеш че TCL е китайска пръчка означава изключителна умствена патологична недостатъчност, придобита най-вероятно по рождение.

  4. :o)

    БЕ пак измислихте ново 20 mini led. Ми то пак си е LED технология с друго светене.
    А OLED е толкова скъпа технология, че винаги ще е много малка част от пазара на ширпотребата. Бизнес бизнес ширпотреба и накрая огромен дял имат най-гърбавите и евтини модели, естественно.
    Как ще сравниш OLED Sony или Panasonic с led китайски боклук TCL или някаква друга пръчка и двете 5 пъти по-евтини от оледа, е ясно кое ще се продава в пъти повече.

Коментар