Хостинг компания придоби 800 машини с EPYC процесори

EPYC процесорите са крайъгълен камък на съвременните центрове за данни
(снимка: AMD)

Доставчикът на уеб-хостинг услуги Hostinger направи най-голяма си инвестиция в сървъри до момента. Компанията закупи 800 машини от Dell Technologies, снабдени с AMD EPYC процесори, за да продължи да предлага бърз и сигурен хостинг на клиентите.

„Година на рекорден растеж при нас е последвана от рекордна инвестиция в хардуер. Това ще ни позволи да продължим да предлагаме качествени и надеждни услуги на най-конкурентните цени”, коментира Гидриус Закайтис, главен продуктов директор в Hostinger.

Новите сървъри включват последно поколение Dell PowerEdge R6615 машини с 4-то поколение AMD EPYC процесори. Тези системи ще поддържат различните хостинг услуги на компанията и ще се справят със задачи, свързани с интернет инфраструктурата.

„При интензивните работни натоварвания процесорите AMD EPYC се превърнаха в крайъгълен камък на съвременните центрове за данни”, каза Александър Трошин, продуктов мениджър за Европа, Близкия изток и Африка на поделението за сървъри в AMD, подчертавайки тяхната стабилна производителност и ефективност.

Новите сървъри имат над 20% по-голяма изчислителна мощност от текущите системи на Hostinger, според вътрешни тестове на компанията. Освен това предлагат подобрена сигурност чрез технологията AMD Infinity Guard за вградено криптиране на ниво процесор. RAID конфигурации за съхранение на данни с двойни резервирани захранвания предпазват от загуба на данни.

Производителността е повишена от NVMe SSD сторидж, който гарантира бързо време за зареждане на уебсайтове и техните компоненти. Повишена е и ефективността с новата DDR5 RAM технология, която предлага по-високи скорости на трансфер на данни и по-висок капацитет.

Коментар