Payhawk интегрира American Express в своята платформа за B2B плащания

Интеграция на Payhawk и American Express ще позволи на клиентите да управляват по-ефективно бизнес разходите си в глобален мащаб (снимка: Payhawk)

Payhawk, глобалната платформа за управление на разходите за местни и международни компании в САЩ, Великобритания и Европа, обяви нова интеграция с American Express, която ще позволи на притежателите на бизнес и корпоративни карти в САЩ да издават виртуални карти с вградени функции за контрол и да управляват бизнес разходите си.

В същото време клиентите ще печелят точки в своята карта American Express при извършване на виртуални картови разплащания. За да постигне тази интеграция, Payhawk се включва в търговската партньорска програма American Express Sync.

„Обединяваме усилия с American Express, за да дадем на нашите клиенти достъп до контрола, подобрената сигурност и управлението на паричните потоци, които идват с помощта на виртуална карта American Express, заедно с възможността за опростяване и автоматизиране на техните финансови операции с едно глобално решение за управление на корпоративните карти, възстановяването на служебни разходи и счетоводните задължения, директно интегрирано с избраната от тях ERP система”, каза Христо Борисов, главен изпълнителен директор на Payhawk.

Клиентите на Payhawk с отговарящи на условията карти American Express, могат да контролират разходи извън одобрените корпоративни политики, като издават виртуални карти директно от Payhawk с вградени контроли за разходите, свързани с техните физически карти American Express.

Освен това клиентите могат да печелят точки в тяхната отговаряща на условията карта American Express, когато използват виртуални карти за бизнес разплащания. В допълнение, ще спестяват няколко дни всеки месец от ръчно обработване на счетоводни документи чрез незабавно подаване на разходите и автоматично проследяване на разходни документи във виртуалните карти.

Клиентите ще имат и по-голяма видимост върху извлеченията от тяхната карта American Express, интегрирана в Payhawk, като виждат виртуални картови транзакции при поискване, което помага да се направи по-ефективно засичане на разходите.

Не на последно място, интеграцията ще ускори процеса по финансово приключване в края на месеца. Клиентите ще синхронизират всички данни за транзакции с виртуални карти към своята ERP система в реално време, уточниха от Payhawk, която оперира в 32 държави, включително с офис в София.

Коментар