Logitech G502 – легендарната геймърска мишка стана на 10

От самото начало дизайнът на G502 дава приоритет на нуждите на геймърите
(снимка: Logitech G)

Logitech G, марка на Logitech за гейминг продукти, празнува 10 години от излизането на легендарната геймърска мишка G502. В това първо десетилетие, G502 се наложи като фаворит в геймърската общност и най-продаваната геймърска мишка в света – с повече от 18 милиона броя.

„G502 е любимата ми мишка от години насам. Тя е идеалният баланс между екстри под формата на допълнителни бутони, без да е ненужно сложна и натоварваща. Тази мишка е изключително удобна за ползване за продължителни периоди от време. G502 има елегантен и готин дизайн”, казва Мег Кейли, популярен гейминг стриймър и продуцент.

От самото начало дизайнът на G502 дава приоритет на нуждите на геймърите. С всяка актуализация екипът от инженери и дизайнери на Logitech G определя кои фактори влияят на играта и вдъхва живот на тези прозрения под формата на конкретни характеристики и функции в оригиналната G502 и всеки модел след това.

През 2014 г. Logitech G представи първата G502 с дълбока персонализация, несравнима производителност при проследяване и отзивчивост плюс максимален комфорт. През 2016 г. дойде ред на G502 Proteus Spectrum, която предостави на геймърите до 16,8 милиона цветови персонализирани опции за подсветката.

Оттам нататък през 2018 г. беше представена мишката G502 HERO, проектирана със сензора HERO 25K на Logitech G – най-ефективният сензор за времето си. През 2019 г. G502 беше надградена с безжичната технология Lightspeed за неповторима реакция и надеждност, както и безжичното зареждане Powerplay; наскоро G502 беше актуализирана до G502 X, G502 X Lightspeed и G502 X Plus с хибридните оптично-механични суичове Lightforce.

При проектирането на G502 екипът от дизайнери и инженери трябваше да определи кои фактори влияят най-много на играта, за да изобрети мишка, която предоставя изобилие от функции. Оригиналната мишка G502 разполагаше с мощен, изключително точен и прецизен сензор, който можеше да бъде настроен към повърхността, върху която геймърът движи мишката, за безупречно проследяване и оптимална производителност на сензора.

Чрез използване на технологии като топлинно картографиране и експериментиране с геометрията на повърхността, екипът създаде мишка, която осигурява истински комфорт, новаторска визия и дизайн и се усеща като естествено продължение на ръката на геймъра.

„Дизайнът на G502 оптимизира всяка част от ръката, приспособява устройството към всяко геймърско желание и нужда и предлага гъвкавост при разположението на бутоните, за да максимизира гейминг изживяването. G502 е като едно автентично продължение на самите нас и подобрява нашите способности десетократно”, споделя Джереми „Squatingdog” Педрон, създател на съдържание и геймър.

Коментар