Британците скачат на анти-IE6 протест

Нараства броят на противниците на решението на британското правителство да продължи да използва браузера Internet Explorer 6. Петиция срещу софтуера беше внесена в кабинета преди броени дни, съобщи The Register.

„Ние, долуподписаните, призоваваме министър-председателя да насърчи правителствените подразделения да направят ъпгрейд и прекратят ползването Internet Explorer 6,“, гласи призивът. Негов инициатор е шеф на частна фирма, занимаваща се с уеб-технологии.

В петицията се настоява, че британското правителство трябва да се отърве от 9-годишния браузер заради неговите проблеми със сигурността, заради които потребителите са уязвими при атаки.

Управниците трябва да последват примера на Германия и Франция, настоява се в петицията. Това на свой ред ще убеди „по-голямата част от Европа“ да последва решението.

Междувременно правителството декларира, че не се трогва от загрижеността относно сигурността при IE 6. Управляващите са категорични, че техните системи, подплатени с редовни MS ъпдейти, са достатъчно устойчиви на атаки.

Коментар