Fujitsu ще си партнира тясно със Symantec

Високотехнологичните гиганти Fujitsu и Symantec разширяват глобалното си партньорство. Двете компании обявиха споразумение, което цели да подобри обслужването на клиентите в области като защитата на данни, управлението на системи за съхранение и информационната сигурност.

Fujitsu ще интегрира своите сървъри Primergy и системи за съхранение Eternus със софтуера на Symantec за управление на данни, както и с решенията за защита на данни Symantec Endpoint Protection.

Съвместните решения на Fujitsu и Symantec ще позволят на потребителите да улеснят процесите на управление на центровете за обработка на данни и в пълна степен да оползотворят инвестициите в ИТ инфраструктура.

Обемът на информацията нараства непрекъснато, а компаниите са принудени да съкращават своите бюджети. Партньорството на Fujitsu и Symantec цели да предложи повече решения и услуги, които използват по-ефективно оборудването и опростяват инфраструктурата, посочва Грег Хюз, ръководител на групата за корпоративен софтуер в Symantec.

Fujitsu и Symantec очакват да укрепят своите позиции на пазара и да получат реални предимства от партньорството. Техните съвместни решения ще се разпространяват в глобален мащаб.

Коментар