Институт GATE приема стажанти в областта на големите данни и AI

Срокът за кандидатстване за Лятната стажантска програма на институт GATE е 21 юни 2024
(снимка: Институт GATE)

Институт GATE обяви приема за лятната си стажантска програма. Тя е насочена към млади таланти с интерес към големите данни и изкуствения интелект, съобщиха от образователната институция.

Тримесечната програма включва обучение, значими изследвания и иновации. Тя ще започне през юли и ще даде възможност на стажантите да придобият практически опит, работейки по интердисциплинарни изследователски проекти заедно с водещи експерти в областта.

Участниците в стажантската програма ще практикуват в направленията ”Градове на бъдещето” и “Интелигентно правителство” във високотехнологичната сграда на първия в Източна Европа център за върхови постижения в сферата на големите данни и изкуствения интелект, който функционира като автономна структура на Софийския университет.

Интереси в областта на анализа, управлението, визуализацията и инженеринга на данни, както и опит в програмирането (Python, Java, C++ или други) са първата стъпка за подходящите кандидати сред студентите или завършилите STEM специалност.

Жокерът за търсещите развитие в приложната област „Градове на бъдещето” са умения в машинно обучение, задълбочено обучение, компютърно зрение, Game Engines (Unity, Unreal), 3D визуализация на градски данни, моделиране на данни, бази данни, XML, JSON, Postgres – моделиране на градски данни и разработка на мобилни приложения. 

Младите хора с технически и аналитични умения или опит в области като антропология, социология, политически науки или комуникационни науки, интерес към влиянието на дезинформацията върху българската политическа среда могат да станат част от екипа „Интелигентно правителство” на GATE, работещ по откриването и изследването на дезинформация.

Крайният срок за кандидатстване за Лятната стажантска програма на институт GATE е 21 юни 2024 г. на career@gate-ai.eu, а подробна информация за програмата е публикувана тук.

Междувременно екипът на GATE ще участва на Кариерния форум на Факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски” на 28 май 2024 г., който традиционно ще се проведе в двора пред ФМИ.

Коментар