Нова ATI карта осигурява графична мощ за малки PC

AMD обяви нова нископрофилна графична карта за потребители, които търсят енергоефективни решения за РС с малък форм фактор. Моделът ATI Radeon HD 5570 е част от линията видеокарти, които напълно поддържат DirectX 11, многодисплейна технология ATI Eyefinity и ATI Stream.

"AMD отчита факта, че компютрите с малък форм фактор стават все по-популярни и до момента техните възможности за ъпгрейд с нископрофилни графични карти са били ограничени," коментира Мат Скинър, вицепрезидент и управител на AMD Graphics Division.

Клиентите, които купуват компактни настолни РС, търсят и подобрена графична производителност за игри, HD видео и работа с най-новите мултимедийни приложения. ATI Radeon HD 5570 предлага всичко това на достъпна цена, допълва Скинър.

В допълнение към поддръжката на ATI Eyefinity и DirectX 11, моделът ATI Radeon HD 5570 осигурява „full 1080p HD” възпроизвеждане и поддръжка на ATI Stream, както и отлична работа с Windows 7.

Енергоспестящите РС с малки размери, разполагащи с ATI Radeon HD 5570 графика в комбинация с AMD Phenom II X4 905e процесори с TDP 65W и AMD чипсети от 7-ма серия, могат да предложат достатъчна мощ за игри и дигитални развлечения, така че да се превърнат в платформи за домашен кинотеатър.

Чрез технологията ATI Eyefinity, една графична карта ATI Radeon HD 5570 може да поддържа три дисплея за пълно потапяне в игрите или повишаване на производителността с приложения, в които е важно да бъде изведена едновременно повече информация.

Технологията ATI Stream пък помага да се ускори видео-транскодирането и да се подобри производителността при възпроизвеждане на видео с приложения като Adobe Flash. ATI Stream допринася също за по-високо качество на картината, с по-резки и живи изображения.

ATI Radeon HD 5570 предлага и богати HD мултимедийни възможности, благодарение на характеристики като HDMI 1.3a с Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio.

по темата: „Нова ATI карта осигурява графична мощ за малки PC”

добавете коментар...

  1. Noncho

    Добра карта за класа си, но като падне до 100 лв в България.

Коментар