Shelly Group разширява глобалния си обхват в партньорство със Samsung

Сертифицирането на портфолиото на Shelly със SmartThings на Samsung ще позволи популяризиране на устройствата на компанията сред милиони нови потребители, заяви Светлин Тодоров, CEO на Shelly USA  (снимка: Shelly USA)

Базираната в София компания за IoT решения Shelly Group АД завърши сертифицирането на продуктите си Wave Plug US и Wave Plug UК за SmartThings. Това е значителна стъпка към предлагане на достъпни решения за автоматизация на дома чрез екосистемата Samsung SmartThings.

Партньорството със Samsung позволява на Shelly Group да разшири обхвата на новите си продукти, достигайки до милиони потребители по цял свят. Потребителите в САЩ и Великобритания ще се възползват от по-пълноценно изживяване с Wave Plug US и Wave Plug UК със SmartThings.

„Включването на Wave Plug US в екосистемата на SmartThings предоставя на потребителите уникални възможности за интеграция. Това е само началото на сертифицирането на по-голямата част от нашето портфолио, което ще позволи популяризиране на водещите ни устройства сред милионите потребители на платформата SmartThings”, каза Светлин Тодоров, главен изпълнителен директор на Shelly USA.

Умният Z-Wave щепсел на Shelly съчетава малък размер с много функционалности. Устройството дава възможност за измерване на мощността, като позволява на потребителите да автоматизират и управляват дистанционно всички електроуреди в дома си с мощност до 1800 W при 15 A.

Приложението на Wave Plug US и Wave Plug UК е лесно за използване – достатъчно е потребителите да включат избрания от тях уред в щепсела. Това им позволява удобно да включват и изключват избраните от тях устройства по всяко време и от всяко място само с едно докосване през апликацията на мобилния си телефон или от компютъра си.

Включването на Wave Plug US в екосистемата на SmartThings дава на потребителите уникални възможности за интеграция (снимка: Shelly Group)

Умните решения за автоматизация на домове и сгради, работещи с радио комуникационен протокол, могат безпроблемно да комуникират помежду си, независимо от тяхната марка или платформа, благодарение на приложението SmartThings. Wave устройствата работят с новото поколение Z-Wave чипове (S800) – една от най-популярните стандартизирани технологии в света за умни домове.

„Чрез партньорството ни с Shelly намаляваме бариерите за навлизане и даваме възможност на всички потребители да се възползват от трансформиращите предимства на технологиите за интелигентен дом”, каза Марк Бенсън, ръководител на SmartThings в САЩ. „Достъпните технологии за умен дом са не просто удобство, но и начин да разчитаме на  едно по-улеснено ежедневие”.

Коментар