Вграждат 3G и в маршрутизаторите

Маршрутизаторите на Netgear стават мобилни с помощта на широколентов 3G модул на Ericsson, съобщиха от шведската компания. Нововъдението ще осигури ценово ефективен интернет достъп за локации без кабелна инфраструктура, както и в автобуси, влакове, автомобили и плавателни съдове.

Новият маршрутизатор на Netgear съчетава HSPA технология с безжичен 802.11n и Ethernet LAN. Той достига скорост до 270 Mbps по безжичен LAN и разполага с многофункционална защитна стена.

Устройството позволява бърз даунлоуд на големи файлове и зареждане на висококачествено дигитално видео съдържание, снимки и MP3 файлове в реално време.

„Мобилната HSPA широколентова връзка посредством маршрутизатори открива нови възможности във все още неразработената сфера на широколентов достъп за дома, за малкия офис, у дома и за полу-мобилно ползване,” коментираха от Ericsson.

Мобилните мрежови връзки при маршрутизаторите стават все по-популярни в много държави като допълващ или алтернативен вариант на фиксирания широколентов достъп. Ericsson и Netgear ще помогнат на мобилните оператори да генерират по-високи приходи, в резултат на увеличено ползване на 3G за приложенията на техните клиенти.

3G/HSPA технологията се внедрява в повече от 300 мрежи в над 130 държави. Ericsson предоставя мрежовата инфраструктура и услуги, както и мобилни широколентови HSPA модули. Към момента компанията е обявила официално споразумения за сътрудничество с LG, Toshiba, Dell, Lenovo и Sony.

Новият маршрутизатор с 3G радио ще бъде демонстриран в изложбената площ на Ericsson на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе от 15 до 18 февруари в Барселона.

Коментар