TP-Link пусна универсална IP камера

Производителят на SOHO мрежово оборудване TP-Link пусна универсална IP камера за изграждане на системи за наблюдение и охрана. Моделът TL-SC3130G се явява гъвкаво решение за следене на дома, офиса или други обекти, съобщиха от дистрибутора Диджи Електроникс.

Безжичната комуникация със скорост до 54Mbps позволява монтаж и на трудно достъпни места за конвенционалната Ethernet кабелна връзка. След инсталация, TL-SC3130G може да бъде управлявана и следена от произволна точка с интернет достъп или от 3G клетъчен телефон.

Дефинирайки модела като „най-лесната за използване IP камера”, производителят е вградил функцията MSN View. Чрез нея потребителите могат да гледат картината от камерата направо в MSN-прозореца на компютъра или друга джаджа, „закачена” към уеб.

Освен базови функции като регистриране на движение и аларми по имейл, в камерата са включени характеристики като 2-посочно аудио, двоен видеопоток за едновременно гледане и запис и дори средство за откриване на грешки “Ping Watch Dog”.

„TL-SC3130G е интересно попълнение в гамата мрежови продукти на TP-Link. Представете си само функцията 2-посочно аудио, с която можете да подадете възпираща команда към нежелан нарушител”, коментира Павел Врачев, мениджър продажби в Диджи Електроникс.

Технически характеристики на TL-SC3130G

– 54 Mbps безжична комуникация;
– 2-посочно аудио за дистанционна гласова комуникация;
– MPEG-4/MJPEG двоен видеопоток за едновременно следене и видеозапис;
– MSN View, за следене на картината от камерата в прозореца на чат-клиента;
– 3GPP съвместимост за видео-наблюдение от 3G телефон;
– 0.25” CMOS „progressive scan” датчик за ясни изображения дори при при ниска осветеност;
– софтуер за управление се „грижи” за 16 камери едновременно;
– защита на комуникацията чрез SSLv3/HTTPS криптиране;
– вградена Watchdog функция автоматично рестартира IP камерата при детектиране на грешки;
– съобщения за алармени ситуации (долавяне на движение) по имейл;
– гарантирани 30 кадъра в секунда при VGA резолюция.

Коментар