Огласиха тестове за Етернет от телеком клас

Първи по рода си тестове потвърдиха нагледно функционалността и високата надеждност на услугата Етернет от телекомуникационен клас, използвана между множество доставчици.

Независимата тестова лаборатория EANTC (European Advanced Networking Test Center) и най-големият европейски център за данни ancotel обявиха резултатите от пилотната фаза на мащабната програма за тестване на Carrier Ethernet Global Interconnect за доставчици на телекомуникационни услуги. В тях участваха пет международни компании, между които Level 3 и Tinet, и българската Нетера.

Ние сме подготвени за бъдещето преди навлизането на новата технология, тъй като смятаме, че именно това е услугата, която голяма част от клиентите ни ще търсят“, заяви Невен Дилков, управител на Нетера.

Проведено в рамките на едноседмична сесия в края на януари, проучването обедини усилията на телекомуникационните компании и EANTC, търсещи начин да оценят своите Carrier Ethernet услуги в открита, независима и многостранна среда.

Резултатите от първите подробни тестове са много обещаващи, тъй като успяхме не само да потвърдим функционалността и издръжливостта на технологията, но и също предоставихме на участващите доставчици на услуги платформа, която наистина разрешава въпроси и придвижва процеса по тестване напред“, коментира Карстен Росенхьовел, управляващ директор на EANTC.

Коментар