AOC GAMING C27G4ZXE – стелт дизайн, 280Hz извит панел

C27G4ZXE разполага с 27-инчов Fast VA панел с контрастно съотношение 4000:1
(снимка: AGON by AOC)

Извит 27-инчов Full HD монитор на AGON by AOC с честота на опресняване 280Hz обещава потапящ геймплей. Моделът AOC GAMING C27G4ZXE, част от новата гама G4, представена тази година, може да се похвали с елегантен ъгловат дизайн, вдъхновен от стелт-изтребителите, и 1500R извивка. Идеален е за широк диапазон игри, от сюжетни екшъни и RPG до скоростни състезания, симулации или FPS игри.

C27G4ZXE се отличава с модерен дизайн със сива и черна цветова схема, която се вписва във всяко гейминг пространство. Тънките рамки на монитора и острите линии на корпуса създават елегантен и привлекателен външен вид, напомнящ на стелт изтребител.

Същевременно семплата, компактна стойка предоставя стабилна основа, без да нарушава цялостната естетика на монитора и предлага достатъчно пространство за почитателите на електронните спортове да местят клавиатурата и мишката си наоколо. Съвместим със 100×100 VESA монтаж, C27G4ZXE пасва и на пространства с няколко монитора, използващи рамена.

Меката 1500R извивка на AOC GAMING C27G4ZXE ненатрапчиво обгръща зрителното поле на потребителя, без да изкривява изображенията, и създава истински завладяващо гейминг изживяване. Извитият екран имитира естествената извивка на човешкото око, което осигурява по-комфортно и завладяващо изживяване при гледане по време на продължителни гейминг сесии.

Меката 1500R извивка ненатрапчиво обгръща зрителното поле на потребителя
(снимка: AGON by AOC)

С удивителната честота на опресняване от 280Hz, моделът C27G4ZXE осигурява плавен и отзивчив геймплей, давайки конкурентното предимство на играчите, когато скоростта е от решаващо значение. При най-високата настройка за ускоряване на пикселите, мониторът може да постигне до 1 милисекунда GtG време за реакция, което гарантира, че накъсаните или замъглени изображения са сведени до минимум.

Когато яснотата на движението е от първостепенно значение, C27G4ZXE разполага с подобрен MBR режим, който намалява размазването при движение (MBR: Motion Blur Reduction) – в случая, стробиращата подсветка прави преходите на пикселите незабележими и намалява времето за реакция на движеща се картина (MPRT) до впечатляващите 0,3 милисекунди за изображения без никакво размазване.

Full HD резолюцията (1920×1080) на AOC GAMING C27G4ZXE постига баланс между визуална яснота и производителност. Тази резолюция позволява дори на графични процесори от среден клас да постигнат впечатляващата честота на опресняване на монитора от 280Hz в повечето гейминг заглавия.

С честота на опресняване от 280 Hz, C27G4ZXE осигурява плавен и отзивчив геймплей
(снимка: AGON by AOC)

C27G4ZXE разполага с Fast VA панел с контрастно съотношение 4000:1, който осигурява наситени черни нюанси и живи цветове. В комбинация с поддръжката на HDR10, мониторът може да изобразява широки диапазони на яркост и цвят и да подчертава фини детайли както в тъмни, така и в ярки сцени за още по-дълбоко потапяне в играта.

За да елиминира накъсването на екрана и дроповете, AOC GAMING C27G4ZXE поддържа технологията Adaptive-Sync, която синхронизира честотата на опресняване на монитора с изхода на графичния процесор. Тази технология гарантира плавен геймплей без разсейващи визуални артефакти, независимо от графичната карта.

Стойката с регулируема височина осигурява комфорт за геймърите 
(снимка: AGON by AOC)

C27G4ZXE се присъединява към достъпната серия гейминг монитори на AGON by AOC, пусната това лято, предлагащи 280Hz честота на опресняване, като 27G2ZN3/BK с неговия плосък 27-инчов VA панел и регулируема по височина стойка или C27G2Z3/BK с неговия извит 27-инчов VA панел и стойка с регулируема височина.

Новият монитор за игри AOC GAMING C27G4ZXE ще бъде наличен на българския пазар от юли 2024 г. и ще се предлага с 3-годишна гаранция на препоръчителна цена на дребно (MSRP) 447 лв. с включен ДДС.

Коментар