Антипиратска акция проведена в Сливен

В офиса на сливенска фирма е открит нелегитимно използван софтуер, съобщиха от Сдружението на издателите на бизнес софтуер (BSA).

При специализирана проверка, проведена миналата седмица от служители на сектор Икономическа полиция на МВР, със съдействието на BSA, върху 6 броя компютри в офиса на “П.” ООД са установени голям брой копия на компютърни програми, собственост на компании – членки на Сдружението, за които не са предоставени документи, удостоверяващи законосъобразното им придобиване и използване.

Компютърните системи са приобщени като доказателства по образуваното дознание за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс.

Проверката съвпада с началото на поредния етап от инициативата на СИБС “Сериозният бизнес работи с лицензиран софтуер… А вие?”. Кампанията е насочена към повишаване информираността на местния бизнес относно ползите от въвеждането на система за ефективно управление на софтуерните активи, както и към преустановяване и санкциониране на нарушенията, свързани с разпространение и използване на нелицензиран бизнес софтуер.

Коментар