ИКТ ще възстановят световната икономика

Информационните и комуникационни технологии ще изиграят ключова роля за възстановяване на световната икономика, сочи нов доклад на IDC.

Сега, когато първите признаци за възстановяване вече са налице, практически всички сфери се нуждаят от сериозно преструктуриране. ИКТ секторът може да предложи редица технологии, които са способни сериозно да променят начина, по който работи бизнесът – става въпрос за технологии като облачен компютинг, SaaS услуги, мобилни приложения и Уеб 2.0.
Ще се променят възможностите, които ИКТ разкриват, както и проблемите, свързани с тях, отбелязва IDC. Компаниите трябва да обърнат внимание на няколко основни тенденции, които ще се проявят отчетливо в близко бъдеще.
Така например, развиващите се икономики ще получат сериозно предимство от гледна точка на ръста спрямо развитите пазари. В същото време, сериозно развитие ще получи нов бизнес модел, в рамките на който ИКТ доставчиците, правителствата и потребителите ще действат практически заедно, променяйки технологичната ситуация на тези пазари.

Коментар