След опита за убийство на Доналд Тръмп: биткойн поскъпва

Увеличените шансове на Доналд Тръмп да стане президент покачиха курса на биткойн
(снимка: CC0 Public Domain)

Атентатът срещу Доналд Тръмп в събота оказа влияние, наред с други неща, върху пазара на криптовалути. Биткойн, най-популярната криптовалута, покачи стойността си и продължава да поскъпва.

Изглежда, че биткойн започва възстановяване от продължителна корекция надолу, при която котировките на криптовалутата паднаха до 52 000 щатски долара за брой. След опита за убийство на Тръмп биткойн скочи над $60 000 и продължава да поскъпва.

Анализаторите обясняват това явление с факта, че шансовете Доналд Тръмп да бъде избран за президент на Съединените щати се увеличиха значително след опита за убийство. Известно е, че той обеща активно да подкрепя биткойн

Вчера курсът на биткойн продължи да се покачва и достигна около $62 500. През деня увеличението беше 5%, а ръстът през последните 7 дни е 13%. Като се вземе предвид този отскок, спадът на биткойн през последния месец е само около 5%.

Близките дни ще покажат дали трендът нагоре е постоянен или това е временен отскок, преди корекцията надолу да продължи. В момента един биткойн струва около $62 900.

Коментар