Съвместна работа за iPhone и Mac чрез Lotus софтуер

Lotus софтуер за корпоративни социални мрежи, корпоративен чат, криптиран е-мейл и приложения за работа в екип вече са достъпни за iPhone и Mac.

Решенията за Mac компютри включват Lotus Symphony 3.0 – безплатен офис пакет за текстообработка, таблици и презентации от IBM. В допълнение, потребителите на iPhone и Mac могат да използват Lotus Connections и Lotus Sametime за изграждане на професионални социални мрежи с възможности за блог, уикита, дейности и микроблогване, както и корпоративен чат (instant messaging).
IBM се стреми да разшири софтуерната поддръжка за нарастващата мрежа от мобилни служители и устройства. Компанията доставя най-широкото портфолио от бизнес софтуер за мобилни устройства – решения за е-търговия, имейл, а вече и "социален" софтуер, подчертаха от IBS България, premier бизнес партньор на IBM.
Глобалните доставки на мобилни устройства ще нараснат с 46% през тази година, като броят им ще надвиши 250 милиона. Анализаторите прогнозират, че до 2013-та мобилните устройства ще задминат личните компютри. Lotus софтуерът ще помогне на нарастващия брой мобилни потребители да споделят и откриват информацията незабавно, възползвайки се от натрупаното знание в групите на една организация.
IBM Sametime, например, осигурява пренос на глас и видео, осъществяване на онлайн срещи, корпоративен чат и сътрудничество в общностите за iPhone и Mac устройства. Софтуерът помага за намаляване на телефонните разходи, спестява пари чрез услуги за уеб конференции и увеличава скоростта на бизнес дейностите.
IBM предлага също решения за криптиран мейл и приложения за работа в екип за оптимизиране на начина на работа с Lotus Notes и Domino софтуер за Mac и iPhone. Разработчиците могат да "освежат" съществуващи Domino бизнес приложения с помощта на най-новата java-базирана технология от Lotus – xPages.
Symphony за Mac пък е безплатен софтуер за текстообработка, таблици и презентации, които поддържат повечето функционалности на Microsoft Office. Новият калкулатор за изчисляване на възвръщаемостта от инвестициите показва колко средства могат да спестят компаниите, като преминат от скъпи софтуерни офис пакети към Symphony. Повече от 12 милиона потребители вече са свалили и използват Lotus Symphony.
Мобилни служители, които могат да се възползват от знанието и средствата в рамките на цялата организация, са в основата на визията на IBM за по-умна планета”, казва Алистър Рени, генерален мениджър на IBM Lotus Software.
Последните новости от Lotus Software, както и информация за бизнес ползите от използването на "Social Software" за организацията ще бъдат представени на конференцията Lotusphere Comes to You 2010 на 25 март в Рейнбоу Плаза, София.

Коментар