Финтехът Kuady навлиза в България с нов офис

„Избрахме България заради богатия ѝ набор от финтех таланти, силна технологична инфраструктура и динамична бизнес среда”, казва Лоренцо Пелегрино, главен изпълнителен директор на Kuady 
(снимка: Kuady)

Финтех компанията Open Payment Technologies, позната с търговското име Kuady, откри нов офис в София за повече от 100 служители, в непосредствена близост до Paradise Center. Офисът е важна стъпка в амбициозните планове за растеж на Kuady, след като наскоро компанията пусна своя цифров портфейл в Перу и Чили и подготвя по-нататъшна експанзия в Латинска Америка, Европа и Африка.

Екипът на Kuady в България вече се състои от 80 души, като броят им ще се увеличи с 25% до края на годината. Основният фокус на местния екип е върху продължаващата разработка на наскоро пуснатия дигитален портфейл.

Растежът на екипа е в резултат на търсене на ИТ роли, включително бек-енд разработчици, ръководители на технически екипи, продуктови мениджъри, специалисти по управление на риска при проверка на самоличността, мониторинг и предотвратяване на финансови измами и други.

Kuady ще се възползва от комбинацията от технологичен талант и оперативен опит във финтех областта у нас, което прави България идеален център за ключови дейности за разработване на продуктa, оперативни дейности и стратегически партньорства, заявиха от компанията.

Българският офис е съвместно начинание с PayRetailers, ключов партньор на Kuady, действащ като инкубатор и инвеститор. Въпреки тясната свързаност, PayRetailers и Kuady са отделни и независими брандове.

Интересно е да се отбележи, че много от членовете на ръководния екип са работили с български екипи в други финтех компании и са добре запознати с локалната среда, талант и култура.

„Разширяването на дейността ни в България е важна крачка в разработването на дигиталния портфейл Kuady и разширяването му на нови пазари. Ние сме амбициозни и избрахме България заради богатия ѝ набор от финтех таланти, силна технологична инфраструктура и динамична бизнес среда”, каза Лоренцо Пелегрино, главен изпълнителен директор на Kuady.

По неговите думи, експертният опит и иновативността тук ще бъдат инструмент за ускоряване на развитието на дигиталния портфейл Kuady.

„Отдадеността и експертизата на нашия екип в София ще бъдат ключови за бъдещия успех на дигиталния ни портфейл”, казва Мирослав Божилов, изпълнителен директор на Kuady за България
(снимка: Kuady)

„Имаме уникална възможност, предлагайки на крайните клиенти да използват своите Kuady сметка и карта в сайтове и магазини. Това ще позволи на търговците да интегрират Kuady като уникална платежна опция чрез лесен единичен интерфейс (API). Отдадеността и експертизата на нашия екип в София ще бъдат ключови за бъдещия успех на дигиталния ни портфейл”, допълни Мирослав Божилов, изпълнителен директор на Kuady за България.

Мирослав има богат опит в местната финтех екосистема, като преди това е управлявал локални технологични и оперативни центрове на утвърдени международни финтех компании. Той има също богат опит в стратегическото и оперативно консултиране, като е обслужвал банкови, финансови и финтех клиенти в САЩ в продължение на повече от 15 години по време на работата си с Deloitte и други консултантски фирми.

Kuady е регистрираното търговско име на компанията Open Payment Technologies Ltd, която е лицензирана и регулирана от Службата за финансови услуги на остров Ман да извършва услуги за пренос на електронни пари.

Стартирал през юли 2024 г., Kuady е дигитален портфейл, който цели да революционизира финансовото управление за търговци и потребители по целия свят чрез разнообразни методи на разплащане и набор от предимства.

Коментар