Изкуственият интелект коригира чернови в Gmail

Изкуственият интелект ще улесни потребителите на Gmail в писането на писма
(снимка: CC0 Public Domain)

Google актуализира функциите на системата с изкуствен интелект Gemini в приложението Gmail. Подобрените AI инструменти могат да коригират чернови на писма, които потребителят вече е написал.

Функциите „Помощ при писане”, „Официализиране” и „Изясняване”, които присъстват в Gmail, вече са допълнени с опция за фино доработване на писмата (Polish), съобщи The Verge. За да стане по-очевидно за потребителите, че са налични нови функции, Google добави преки пътища към тях директно в тялото на имейла в приложенията за Android и iOS.

Инструментите са достъпни само за абонати на Google One AI Premium и тези, които са платили за добавката Gemini в Workspace. Когато напишат писмо, тези потребители ще видят пряк път „Помощ за писане” и ако щракнат върху него, Gemini започва да пише сам черновата.

Когато черновата достигне повече от 12 думи, се появява връзка към новата функция за прецизиране “Refine my draft”, със сиви букви под основния текст. Можете също така да плъзнете палеца си върху текста и системата ще предложи избор на „Редактиране”, „Формализиране”, „Добавяне” или, обратно, „Намаляване”.

Освен това Gemini може изцяло да пренапише черновата. Ако прекият път за доработване на черновата не се появи, потребителят може да извика функцията чрез щракване върху бутона с икона на молив.

Коментари по темата: „Изкуственият интелект коригира чернови в Gmail”

добавете коментар...

  1. Иванчо Глупака

    След някой и друг ден, изкуствения интелект ще ви отмени и в съпружеските ви задължения – и без това ви мързи… lol

Коментар