Илон Мъск иска да конкурира Zoom и Microsoft Teams

Потребителите на X могат да очакват скоро функция за видеоконференции
(снимка: CC0 Public Domain)

Социалната мрежа X планира да пусне собствен аналог на Zoom, Microsoft Teams и Google Meet. Потребителите на X скоро ще могат да провеждат видеоконференции директно в социалната мрежа. Разработчиците вече тестват новата функция.

За разработката на новия инструмент става ясно от публикация в социалната мрежа на Крис Парк, служител на X. Той разкри, че компанията е провела първата си вътрешна конференция с помощта на новия инструмент и отбеляза, че „първоначалната обратна връзка от екипа е положителна”.

Парк също така говори за планове на X да добави функции като фиксиране на високоговорители и подобрени известия за участниците, които се присъединяват и напускат видеоконференцията.

В потвърждение на горното, потребител под псевдонима P4mui откри в кода на приложението на X за iOS възможност за създаване на конференции – както моментални, така и планирани, подобно на други услуги за видеокомуникация.

Друг изследовател на кодове, Нима Оуджи, отбеляза, че организаторите на конференцията вероятно ще могат да задават уникални кодове за достъп на участниците за целите на сигурността.

Както в случая с много други съобщения за нови функции на платформата, притежавана от Илон Мъск, точната дата за пускане на видеоконференции в X все още не е известна.

Но тъй като Мъск реагира на публикацията на своя служител с емотикон на пожар, това може да се счита за косвено официално потвърждение, че работата по новия инструмент е в разгара си.

Коментар