Progress придобива SaaS платформата ShareFile

ShareFile се вписва стратегически в портфолиото ни за дигитални преживявания, каза Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress (снимка: Progress)

Разработчикът на AI софтуер за управление на ИТ инфраструктура Progress обяви, че е сключил окончателно споразумение за придобиване на ShareFile, бизнес подразделение на Cloud Software Group, което предоставя SaaS платформа с изкуствен интелект за съвместна работа по файлове с фокус върху индустрии като бизнес и професионални услуги, финанси, здравеопазване и строителство.

При спазване на условията, посочени в окончателното споразумение, Progress ще придобие ShareFile за 875 милиона щатски долара. Очаква се придобиването да бъде финализирано до 30 ноември 2024 г., когато е краят на фискалната година на компанията, след получаване на регулаторните одобрения и изпълнение на останалите обичайни условия, посочени в споразумението.

„ShareFile се вписва стратегически в портфолиото ни за дигитални преживявания, позволявайки на организациите да осигурят по-ефективна съвместна работа за клиенти и екипи, като същевременно улеснява сигурното споделяне на документи и друго съдържание”, каза Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress.

След приключване на сделката, Progress ще добави към портфолиото си SaaS платформа с изкуствен интелект за съвместна работа по файлове, работни процеси, клиентски портал, сигурно синхронизиране и споделяне на файлове и електронен подпис.

„ShareFile има дългогодишен опит в областта на сигурната работа по съдържание и взаимодействието с клиенти и с тази сделка, като част от Progress, ще бъде в по-добра позиция да продължи това напред в бъдещето”, каза Томас Краузе, главен изпълнителен директор на Cloud Software Group.

Придобиване на ShareFile се вписва в общата стратегия на Progress за растеж. Компанията поддържа финансова дисциплина, като същевременно придобива разработчици на продукти, които допълват съществуващото ѝ софтуерно портфолио, имат стабилна клиентска база и солидни консистентни приходи.

Очаква се ShareFile да донесе на Progress над 240 милиона щатски долара годишни приходи и над 86 000 клиенти.

Коментар