SAP пуска облачен пакет и за неопитни потребители

Немският софтуерен гигант SAP обяви софтуерни инструменти за бизнес анализ, които ще се предлагат по поискване, чрез т.нар. облачeн модел. Пакетът SAP BusinessObjects BI OnDemand обединява решения, които компанията предлагаше досега по модела SaaS (софтуерът като услуга).

Вграденото интерактивно ръководство позволява дори и на необучени предварително потребители да ползват новите инструменти, твърдят от разработчика.
Основен компонент в пакета е BusinessObjects Explorer – това е инструмент за визуализация и анализ на данни, чрез който потребителите могат интуивно и бързо да намират, анализират и свързват информация от различни източници.
Пакетът предлага функции за създаване и сигурен обмен на панели с инструменти и отчети между потребителите. Налична е също възможност за достъп до данни от CRM приложението salesforce.com.
SAP BusinessObjects BI OnDemand комбинира SaaS-продукта за генериране на отчети CrystalReports.com с първото поколение решения за бизнес анализ BI OnDemand.
Партньорите на SAP ще предлагат версии на пакета, предварително адаптирани към конкретни отрасли. Разработчикът планира ежемесечни обновления на продукта.
Появата на подобен набор от инструменти за бизнес анализ по заявка отразява стремежа на SAP да предложи удобно средство за всеки потребител, без да е необходима помощта на ИТ специалистите.

Коментар