Asus излиза с новите си нетбуци на CeBIT

Тайванската компания Asus ще покаже три нови нетбука на предстоящото изложение CeBIT в Хановер от 2 до 6 март. Всеки ход на производителя се следи под лупа от анализаторите, тъй като именно Asus създаде пазара на нетбук компютри с линията Eee PC.

На престижното изложение в Германия посетителите ще видят моделите Eee PC 1015P, 1016P и 1018P, предаде slashgear.com. Всички те са проектирани на основата на платформа Intel Pine Trail и предоставят 10-инчов дисплей.
Моделът 1015P най-вероятно е модифициран вариант на 1005P. Характерни особености са големият сензорен панел за управление, както и увеличеното до 14 часа време за автономна работа. Нетбукът е поместен в алуминиев корпус.
Все още няма достоверна информация за модела 1016P. Предполага се, че той ще бъде насочен към бизнес потребителите, ще има по-строг дизайн и 14 часа време за автономна работа.
Asus 1018P идва в корпус с дебелина 18 мм. Разполага със скенер на пръстови отпечатъци и порт USB 3.0. Този модел издържа около 10 часа работа с едно зареждане на батерията.

Коментар