Проблеми с достъпа до сайтове по целия свят

Много уебсайтове по света останаха недостъпни от срив на услуга за DDoS защита
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребители по целия свят се натъкнаха на проблеми с достъпа до уебсайтове,  работещи през услугата Cloudflare за CDN и защита от DDoS атаки. Проблемите варират в зависимост от региона.

По данни на Downdetector, услуга за анализ на сривове в интернет, налице е рязко увеличение на оплакванията от сривове на Cloudflare. От доставчика казват, че в момента се извършва планирана поддръжка в Сингапур и Нешвил, САЩ, но страницата за състоянието на услугата не показва никакви проблеми.

Въпреки тези уверения, много потребители по света съобщават за проблеми с достъпа до сайтове, които използват Cloudflare. Когато се опитате да отворите такива сайтове, браузърите показват съобщения за грешка при свързването със сървъра.

Проблемът беше докладван от Bleeping Computer, чийто уебсайт също стана жертва на срива. „Нашите потребители изпитват проблеми с периодичния достъп до сайта. Инструментите за наблюдение обаче показват, че все още получаваме трафик, което означава, че прекъсването е регионално”, заявиха от медията.

Downdetector регистрира също увеличение на оплакванията срещу Cloudflare около 19:45 ч. във вторник, което съвпада с момента, в който Bleeping Computer започна да изпитва проблеми. Подобни съобщения идват и от социалната мрежа X. Потребители съобщават, че техните сайтове не са достъпни през IPv4, но са достъпни през IPv6.

Прекъсването на Cloudflare също засегна ресурса NodeJS. Организацията съобщи, че проблемът засяга „възможността за достъп до nodejs.org, включително достъпа за изтегляне на Node.js пакети”.

Коментар