Облачни Ubuntu решения в администрацията на САЩ

Linux-базираната операционна система Ubuntu беше одобрена от администрацията за общи услуги на САЩ (GSA) за използване в правителствения сектор.

Ubuntu е третата Linux дистрибуция след тези на Red Hat и Novell, която става достъпна в GSA Advantage – специална услуга за разпространение на продукти и услуги за федералните клиенти.
Освен Ubuntu, в услугата е наличен и друг продукт на разработчика Canonical. Това е инструментът за управление и мониторинг Landscape, съобщи gsaadvantage.gov.
Решенията на Canonical се представят в GSA от компанията Autonomic Resources, която е специалист в системната интеграция и има права да предлага продукти на правителствените структури. Canonical Landscape влиза в състава на платформата облачни услуги на Autonomic Resources.
Ubuntu Linux се явява в момента най-популярната операционна система за разработчиците на облачни решения, твърдят от Autonomic Resources. Отворената ОС се използва от редица правителствени агенции, вкл. НАСА, но досега й липсваше присъствие в GSA.
Autonomic Resources си партнира още с Linux доставчиците Novell и Red Hat, като им съдейства да работят с клиенти от правителствения сектор.

по темата: „Облачни Ubuntu решения в администрацията на САЩ”

добавете коментар...

  1. аз

    облачни?

Коментар