Интраком ще продължи да инвестира в Турция

Гърция има полза от политическата стабилност и икономическото развитие на Турция. Това заяви председателят и главен изпълнителен директор на групата ИНТРАКОМ ХОЛДИНГС и председател на групата ИНТРАЛОТ г-н Сократис П. Кокалис, по време на Регионалния световен икономически форум в Истанбул на 23-24 ноември.
В рамките на сесията “Чуждестранни преки инвестиции, цветът на парите” г-н Кокалис, които беше и единственият бизнесмен, участвал като говорител във форума, разказа за увеличените чуждестранни инвестиции в Турция, особено след 2001 г., благодарение на политическата стабилност на страната, по-добрата среда за бизнес и прозрачните приватизационни процедури. “Турция може да стане ценна платформа за развитие на своите дейности в съседни страни”, подчерта г-н Кокалис.
Обсъждайки своя персонален опит, г-н Кокалис спомена дейностите на групите ИНТРАКОМ ХОЛДИНГС и ИНТРАЛОТ, които присъстват в Турция от 1996 г. Типичен пример е успешното съвместно предприятие на TURKCELL и INTELTEK, компания от групата INTRALOT, която провежда популярната местна игра IDDAA от 2004 г. Успехът на съвместното предприятие се дължи на по-добрата инвестиционна обстановка, както и на строгите корпоративно-управленски ангажименти на ИНТРАЛОТ и TURKCELL, тъй като и двете компании са регистрирани на съответните си фондови борси.
До 2006 г., когато гръцките банки влязоха на турския пазар, групите ИНТРАКОМ ХОЛДИНГС и ИНТРАЛОТ бяха най-големите гръцки инвеститори в Турция. Според г-н Кокалис съществува голям потенциал за търговия и инвестиции между Гърция и Турция, благодарение на тяхната географска близост. От значение е и фактът, че ИНТРАКОМ е член на Световния икономически форум от 2003 г.

Коментар