Genesis Toron 531 – комфортни слушалки с качествен звук

Дизайнът и характеристиките на Toron 531 ги правят удачни за всякаква обстановка: в офиса, у дома, на открито и за гейминг (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Въпреки старанието на редица производители, повечето компактни слушалки на пазара не могат да се мерят с комфорта и приятното усещане от това да сложиш големи наушници на главата си и да се потопиш в преживяването, било то игра, филм или просто приятна музика. Със своята комфортна „тапицерия” Genesis Toron 531 са готови за всяка от тези ситуации: качествен звук за гейминг, служебни разговори или просто удобно слушане.

Първото впечатление от Genesis Toron 531 е леко изненадващо: тези слушалки нямат многоцветна LED подсветка, нито светещи в червено знаци и емблеми. Техният строг дизайн ги прави удачни за всякаква обстановка: за офиса, за работното пространство в дома, за улицата и обществения транспорт, разбира се – и за гейминг партито.

Качествен звук

След първите впечатления от дизайна следващото, което „се набива на очи” – или по-скоро на уши – е качественият звук. Благодарение на 50-милиметровите драйвери, способни да възпроизвеждат честоти с по-широк обхват, Toron 531 предлагат по-детайлен и балансиран звук, без да преувеличават нито едно ниво.

Вярното стереоскопично възпроизвеждане на пространството помага в гейминга, за да могат играчите да локализират по слух своите съперници в играта, но също носи и наслада от гледането на филм или слушането на музика, благодарение на усещане за „3D” звучене.


Удобно, както си трябва

Genesis Toron 531 е с голям, плътно прилягащ наушник, който обхваща ухото и ефективно изолира външните шумове. Звучи лесно на думи, но не е чак толкова лесно на практика – всички сме имали поне едни слушалки, които след 15-20 минути започват да убиват, да стягат или да „ръбят” на места.

Е, за създаването на Toron 531 дизайнерите на Genesis са послушали доста внимателно от какво се оплакват хората. Крайният резултат е, че дишащият и мек материал от вътрешната страна на лентата за глава осигурява комфорт, оптимална температура и в същото време не допуска изпотяване, а самите наушници са меки и удобни, плътно прилепващи, благодарение на вградената мемори пяна, но текстилният им слой също не позволява изпотяване. Така слушалките се приспособяват към потребителя и се адаптират спрямо формата на главата, изолират външните звуци и същевременно не запарват, като осигуряват максимален комфорт за кожата.


Диадемата със стъпаловидно регулиране на дължината позволява Toron 531 да обхванат всякакви глави – без натиск, без неудобни ръбове.

Не на последно място трябва да отбележим, че тези слушалки са и доволно леки: 240 грама. Липсата на батерия и антени дава своето предимство от гледна точка на теглото.

Готови за всяка ситуация

Genesis определя Toron 531 като мултиплатформени слушалки. Това означава, че те могат да бъдат свързани към почти всякакви устройства – лаптопи, смартфони и обикновени телефони, игрови конзоли, музикални плейъри – въобще всичко, което е готово да поеме слушалка с 3,5 мм адуио-конектор.

Нещо повече, в комплекта има допълнителен кабел-сплитер, за да можем да закачим слушалките към компютър, оборудван с отделни жакове за микрофон и слушалки. Единственият сценарий, който не е приложим, е свързване чрез Bluetooth.

Микрофон

Може ли да има гейминг-слушалки без микрофон? В днешно време това е немислимо. В случая, микрофонът не е вграден, той идва като отделен компонент в комплекта и може да се прикачи към лявата слушалка по желание. Mпокрива честотния диапазон 100 – 10000 Hz, което го прави напълно достатъчен за добро предаване на глас.

Гъвкавото рамо на микрофона застава в позицията, в която го настроим, за да ни чуват добре отсреща, независимо дали става дума за игра или пък за важен служебен разговор. Ако се налага моментно изключване, имаме „mute” бутон върху контролера на кабела.


Toron 531 – спецификации:

  • Тип слушалки: кабелни
  • Конектори: Mini Jack 3.5 mm x1, Mini Jack 3.5 mm x2
  • Аудиосистема: стерео
  • Микрофон: да, с чувствителност -42 dB
  • Контрол на звука: на кабела
  • Импеданс: 32 Ohm
  • Честотен диапазон: 20 – 20000 Hz
  • Драйвери: 50 mm
  • Отдалечено управление: ниво на звука, вкл./изкл. микрофон
  • Осветление: не
  • Кабел: 100 cm
  • Цвят: черен
  • Тегло: 240 гр.

Наличност и цена

Универсалните слушалки Toron 531 са налични за покупка на пазара у нас от оторизираните търговци на Genesis. Моделът се предлага на цена в диапазона 80-90 лв. с ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар