Microsoft осигурява безплатно обновяване до Office 2010

Microsoft стартира атрактивна програма за преминаване към новата версия на своя популярен офис пакет. Всички потребители, закупили Office 2007 след 4 март, ще могат да направят безплатен ъпгрейд до версия Office 2010, която се очаква през лятото на тази година.

Клиентите на Microsoft трябва да направят няколко стъпки, за да се възползват от предложението на Редънт. Първо, необходимо е да си купят Office 2007 или нов РС със същата версия и да активират пакета в периода от 5 март до 30 септември т.г. След излизане на Office 2010, потребителите трябва да посетят сайта www.office.com/techg, за да поискат и получат обновление до Microsoft Office 2010 Technology Guarantee.

На сайта се изисква попълване на датата на покупка и кодът на Office 2007, както и създаване на идентификатор Windows Live ID, ако потребителят все още няма такъв. Системата за проверка през интернет потвърждава правото на обновяване и определя съответната версия и език на Office 2010.

Веднага след това потребителите могат да си свалят новия пакет Office 2010, без да плащат допълнително, или да поръчат DVD диск срещу заплащане. Доставката на диска се извършва в рамките на 2 до 4 седмици. Клиентите трябва да пазят документа за покупка на Office 2007, докато не получат обновлението, тъй като е възможно Microsoft да го поиска за проверка.

Заявки за безплатно обновяване до Office 2010 могат да се подават до 31 октомври тази година. След тази дата Microsoft ще отхвърля подобни искания от потребители на Office 2007.

Предложението на софтуерната компания е насочено само към клиенти, които са придобили нов Office 2007 от Microsoft или от нейните оторизирани търговски партньори. Търговците в eBay и тези, които препродават използвани продукти, не се явяват оторизирани партньори.

Офертата не важи и за клиенти, които участват в програми за корпоративно лицензиране, както и за потребители на версии, неподлежащи на повторна продажба. Безплатното обновяване не е достъпно за клиенти с рекламни версии на офис пакета и версии по програмите за използване на домашни компютри (HUP) и от студенти (Student Select).

Коментар