LG внушава флирт и мистерия с нов телефон

LG Electronics пусна телефон в научно доказаните любими женски цветове. Новият "шоколад" BL20 идва в розово за любителките на флирта и в лилаво – за мистериозни дами.

Според пазарния анализ на компанията именно тези два тона са сред най-търсените от дамите у нас. Това са и научно доказано най-любимите цветове на жените по принцип, сочи изследване на университета в Нюкасъл.

Наблюденията на LG показват, че женската аудитория е много по-склонна да избира цветни мобилни телефони и да излиза извън канона на черното и сребърното, които в цял свят все още са най-популярни. Тази тенденция се засилва от началото на 2009 година.

У нас ръстът на продажбите на шарените апарати е значителен, като се засилва допълнително през пролетта и лятото, когато модните тенденции налагат по-свежи тонове. Влияние има и желанието на операторите да предложат по-богат избор на клиентите си, особено за нежния пол.

Друго обяснение е, че телефоните вече са колкото средство за комуникация, толкова и аксесоар, обяснява Димитрина Аладжова, асистент мениджър корпоративен маркетинг в LG Electronics за България.

Цветните панели на LG BL20 в бяло с розово и лилаво със сребристо допълват класическата черно-червена комбинация на премиум линията Black Label. Дамите могат да избират между трите варианта в съответствие със своята индивидуалност.

Според изследване на американския институт „Пантон”, и при мобилните телефони лилавото традиционно носи послание на магичност и благородство, като се свързва с царствения произход и идеята за финансово благополучие. Този панел съответно биха избрали мистични жени със силно излъчване, печелещи вниманието и уважението на околните.

Розовото пък загатва невинност и женственост, а и се свързва с флирта. То е особено подходящ избор за по-младите представителки на нежния пол с весел и непосредствен характер.

Комбинацията от черно и червено пък е изключително красиво съчетание на противоположностите. То изразява едновременно стил и страст, сдържаност, но и сила.

BL20 събира в компактния 12.3-милиметров корпус интересни функционалности. Камерата е с 5-мегапиксела и вградени възможности за обработка на кадрите директно в телефона. Функцията Photo Memo запазва заснетия текст с голяма яснота на изображението, като спестява време и неудобство да загубите някъде важна информация.

Навигацията е улеснена чрез бутона One-Touch Widget, който спестява ровенето в менютата, като осигурява директен достъп до най-често използваните функции на телефона. Дискретните странични бутони позволяват пълен контрол върху силата на звука или приближение на камерата.

Коментар