Mobii Movie Theater – ноутбук с HD ускорител

Напоследък става все по-модерно дори и тънките и леки ноутбуци да предлагат възможности за видео с висока резолюция. Потвърждение на тази тенденция са моделите от линията Mobii Movie Theater, който включва HD ускорител.

Производителят Point of View е проектирал новите си ноутбуци на базата на платформа Intel Pine Trail. Мобилният компютър е способен да възпроизвежда HD видео във формат 720р, благодарение на вградения Nvidia ускорител.

В линията влизат модели с диагонал на екрана 11,6 и 13,3 инча и резолюция 1366х768 пиксела. Конфигурациите включват процесор Intel Atom N450 с тактова честота 1,66 GHz, оперативна памет 2 GB и твърд диск с капацитет 250 GB.

Всеки от моделите е снабден с устройство за карти памет, мрежов адаптер Ethernet и безжичен модул Wi-Fi 802.11b/g/n. Налични са също два стереоговорителя с мощност 1,5 вата и изход HDMI. Като опция е достъпен Bluetooth.

Ноутбуците Mobii Movie Theater идват с предварително инсталирана операционна система Windows 7 Home Premium. Цените все още не са обявени от производителя.

Коментар