Онлайн разплащания и чрез дебитни карти Maesto

MasterCard Europe и Банка ДСК направиха достъпни електронната търговия и онлайн плащанията за притежателите на дебитни карти Maestro. С въвеждане на програмата за сигурност MasterCard SecureCode, потребителите могат да пазаруват сигурно в интернет чрез картите Maestro, издадени от Банка ДСК.

За първи път българска карта Maestro става универсален разплащателен инструмент и за онлайн плащания – във всички интернет страници, регистрирани за MasterCard SecureCode.

62% от активните картодържатели в България използват интернет всеки ден, а 11% влизат в глобалната мрежа няколко пъти седмично, показват данните от MasterIndex България.

"С въвеждане на MasterCard SecureCode за карти Maestro, Банка ДСК прави голяма крачка напред, като превръща своите карти в уникален за България продукт, предоставяйки на притежателите им свободата да плащат онлайн в целия свят, в допълнение на използването им за ежедневни покупки. Сега не е нужно да имате кредитна карта, за да пазарувате онлайн – можете да използвате своята карта ДСК Maestro", посочи Мануел Алексе, вицепрезидент "Развиващи се пазари", MasterCard Europe.

Услугата SecureCode се предлага за карти с логото Maestro и MasterCard, издадени от банка ДСК. За да се включат в програмата за сигурност на MasterCard, притежателите на разплащателни карти от ДСК трябва само да регистрират допълнителна SecureCode парола за картите си. Активирането и смяната на паролата са безплатни за потребителите.

Целта на паролата е картодържателите да се идентифицират допълнително, докато правят онлайн транзакции. Банка ДСК изисква въвеждане на паролата автоматично всеки път, когато картата се използва за плащане към интернет търговец, който участва в програмата за сигурност MasterCard SecureCode.

Основната полза от MasterCard SecureCode е допълнителната защита на картодържателите, гарантирана от паролата, както и по-големите възможности за успешно разрешаване на случаи на неправомерни транзакции.

Коментар