Излезе Windows подобие на iPad

След по-малко от месец епълският таблет iPad ще излезе на пазара. Знайни е незнайни компании обаче се надпреварват отрано да предлагат устройства, наподобяващи модела на Apple.

Поредният продукт с дизайн и възможности, близки до тези на iPad, се нарича Ezy Tablet PC. За разлика от епълския таблет обаче, новият кандидат за слава на перспективния пазар работи с операционна система Windows 7, съобщи ChipChick.com.

Компютърът предоставя 10,2-инчов сензорен екран и поддържа функцията мултитъч. В основата на устройството е процесорът Intel Atom с тактова честота 1,6 GHz. Конфигурацията включва оперативна памет 2 GB и твърд диск 250 GB.

Налични са също 1,3-мегапикселова уеб камера, четец на карти памет, модули Wi-Fi и 3G, както и три порта USB. Устройството тежи около 1 кг заедно с батерията, която осигурява около 3,5 часа автономна работа.

Ezy Tablet PC е достъпен на пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион на цена около $680 заедно с операционната система Windows 7. Очаква се устройството да бъде пуснато и на останалите пазари по света.

Коментар