ICB получи достъп до непубликувани технологии на Microsoft

Интерконсулт България (ICB) придоби статут „early adopter” за технологиите .Net 4 и Visual Studio 2010 на Microsoft. Чрез включване в програмата МЕТРО българската компания получи достъп до вътрешни тестови версии на технологиите на Редмънт.

Проектът е част от научно-развойната политика на ICB, която е Златен партньор на Microsoft и е изцяло базирана на тези технологии.

ICB спечели достъп до програмата чрез новия си проект Scenario Engine за автоматично генериране и изпълнение на инженерни тестови сценарии, който се разработва за норвежката компания Kongsberg Maritime.

Новият статут ще осигури на ICB достъп до актуалните тенденции в развитието на технологиите на Microsoft, преди те да бъдат публично оповестени. Специалистите на компанията ще могат да посещават вътрешни обучения, ръководени от инструктори на Microsoft, и да разчитат на техническа поддръжка от екипите на софтуерния гигант.

МЕТРО е вътрешна програма на Microsoft, която предоставя структуриран подход за ранно усвояване на нейни технологии, вкл. пилотно използване на бета версиите.

Коментар