Шеф на е-правителството – Румен Трифонов или Валери Борисов?

Министерството на транспорта, ИТ и съобщенията обяви имената на двама кандидати за шеф на е-правителството, които са допуснати до последния кръг в конкурса за престижната позиция. Въз основа на преценката конкурсната комисия бе решено това да са Румен Иванов Трифонов и Валери Петров Борисов.

Трима души отпаднаха от надпреварата – Борислав Бочев, Георги Недев и Веселин Радков.

Общо девет души бяха допуснати до втория кръг на конкурса, в който трябваше да представят своя концепция на тема „Изисквания към приложната архитектура на портала и средата за обмен на електронни документи за електронното управление”. Освен гореспоменатите петима, сред кандидатите бяха още Марио Миладинов, Стойчо Чичеков, Владимир Караиванов, Борислав Анчев.  

Допуснатите до последния кръг двама кандидати трябваше да се явят на защита на концепцията си вчера следобед в МТИТС.

Това е вторият конкурс за директор на Дирекция „електронно правителство“ при МТИТС. Първият бе обявен на 12 октомври 2009 и в него участваха Марио Миладинов, Румен Трифонов, Стойчо Чичеков, Николай Недялков и Николай Дилов. Конкурсът бе прекратен на 1 декември с обяснението, че няма нередности с провеждането на конкурса, но във ведомството е решено да се спре надпреварата и да се обяви повторно същият конкурс. Целта – според МТИТС – бе да се даде повече време за подготовка и по-голяма и възможност за по-широк кръг специалисти да кандидатстват за позицията, която е от голяма обществена значимост.


Още по темата: 

по темата: „Шеф на е-правителството – Румен Трифонов или Валери Борисов?”

добавете коментар...

  1. Директор

    Победителят е Валери Борисов.
    А кой е той?
    Някой знае ли какво е правил последните години ?

Коментар