Microsoft тества аналог на Twitter

Софтуерният гигант Microsoft започна тестове на нова услуга за микроблогове. OfficeTalk прилича в много отношения на популярната в цял свят Twitter, но е насочена основно към бизнеса.

От услугата ще могат да се възползват корпоративни потребители, които искат да създадат собствен аналог на Twitter. Според Ню Йорк Таймс, OfficeTalk практически напълно копира функционалността на Twitter, но има и някои разлики.

Представители на Microsoft пък са пояснили, че OfficeTalk е в твърде ранен етап на разработка и затова функционалността й наподобява тези на други подобни услуги.

Първоначално, тестовете на OfficeTalk се провеждаха само в рамките Microsoft, но сега компанията приема заявки и от външни организации, които искат да се присъединят към експерименталната програма.

В интернет бяха разпространени екрани от потребителския интерфейс на OfficeTalk, по които могат да се правят заключения за нейните функционални възможности. Известно е също, че по аналогия с Twitter, действа ограничение от 140 символа за дължината на едно съобщение.

Коментар