Онлайн справки вече и за паркирането

Собствениците на неправилно паркирани автомобили в София вече ще могат да разбират къде са преместени колите им от “паяка”. Четири нови услуги, свързани с паркирането и придвижването в столицата, са достъпни от правителствения портал www.egov.bg, стана ясно вчера.

Информацията се получава веднага, като съдържа и карта на търсения район, в който се намира наказателният паркинг. Услугата е безплатна и не изисква електронен подпис.

По данни на Центъра за градска мобилност, поне 200 автомобила на ден се преместват принудително заради неправилно паркиране. Новата онлайн система за справки ще пести пести време и ресурси, заявиха от МТИТС.

В допълнение, от портала може да бъде направена проверка в реално време за най-краткия маршрут с градския транспорт, както и справка за събития, които оказват влияние на пътната обстановка на територията на столицата.

Възможността за паркиране в синя зона е четвъртата услуга, която бе показана. По електронен път може да бъде подадено искане за урегулиране на режима за паркиране.

Новите четири услуги са разработени от Центъра за градска мобилност на Столична община.

Коментар