90 е-услуги готви администрацията

Над 90 административни услуги по електронен път ще пусне Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” в следващите два месеца. Това ще стане след реализиране на проект за виртуална система за електронно-комуникативна връзка за административното обслужване на граждани, фирми и организации, стартиран през юни миналата година, съобщи МТИТС.

Проектът е на стойност 748 258 лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Чрез предоставяне на интегрирани административни услуги по електронен път ще се намалят времето, усилията и средствата за осъществяване на заявената услуга от страна на гражданите и бизнеса.

Проектът е съобразен с изискванията на Закона за електронното управление и Наредбата за електронните административни услуги и има за цел модернизацията на държавната администрация съгласно Стратегията за електронно правителство.

В периода април – май 2010 г. стартира информационната кампания по проекта. Предвижда се организиране на семинари в София, Велико Търново, Варна, Монтана, Благоевград, Стара Загора и Пловдив.

Коментар