Пакетни телеком решения намаляват с 50% разходите на малкия и среден бизнес

От 1 април VIVACOM пуска на българския пазар три нови конвергентни услуги за бизнеса. Предложенията включват мобилна услуга, фиксирана телефония и интернет в едно. Изчисленията на компанията показват, че с новите пакети сумите, които бизнесът харчи за телекомуникационно обслужване, могат да паднат наполовина.

Новите бизнес планове включват три различни решения, обхващащи основната гама от телекомуникационни услуги, от които фирмите обикновено имат необходимост – мобилен и стационарен телефон и интернет в едно (VIVACOM Trio Biz), мобилна и стационарна услуга (VIVACOM Duo Biz) и фиксиран телефон с интернет (VIVACOM Link Biz).

При ползването на всяка една от тези услуги поотделно в момента средните разходи на бизнес потребителите са приблизително 150 лв. на месец, докато най-големият пакет, който включва мобилна услуга, стационарен телефон и интернет в едно, е на цена от 79 лв. Новите конвергентни решения са създадени като бизнес аналог на пакетните услуги, които телекомът пусна за домашни потребители в началото на октомври миналата година и които станаха най-успешният модел на телекомуникационно решение на пазара.

Услугата VIVACOM Trio Biz предлага мобилна услуга, стационарен телефон и интернет на цена от 79 лв. месечно за период от две години или за 99 лв. на месец при едногодишен договор. В нея са включени практически неограничени разговори към всички фиксирани селищни и междуселищни мрежи в страната, както и разговори от първа международна група (страните от ЕС, Балканските държави, САЩ, Канада и Русия). Клиентите на пакетната услуга получават още пет SIM карти за неограничена комуникация в мобилната мрежа на VIVACOM и към фиксирания номер в пакета. В посочения план е добавен и неограничен интернет достъп през VIVACOM Net.

VIVACOM Duo Biz обединява мобилна и стационална услуга, с която бизнес клиентите на оператора получават отново практически безлимитни разговори към всички фиксирани селищни и междуселищни мрежи в страната, както и разговори в първа международна група. И този план включва пет SIM карти с неограничени разговори в мобилната мрежа на VIVACOM и към фиксирания номер в пакета. Месечният абонамент на VIVACOM Duo Biz е 65 лв. за двугодишен и 79 лв. за едногодишен договор.

VIVACOM Link Biz e третата конвергентна услуга, с която потребителите имат възможност да заявят фиксиран телефон и интернет за своя бизнес. Пакетът е с месечен абонамент от 44 лв. при сключването на двугодишен договор и 54 лв. при едногодишен. В него са включени неограничен интернет достъп и разговори с фиксирани номера към селищни и междуселищни дестинации, както и към страните от първа международна група.

Коментар